Birinci dönemi tamamlayan ve karne heyecanı yaşayan öğrenciler 25 Ocak’ta yarıyıl tatiline başladı. İlk dönem kademeli olarak yüz yüze eğitime geçen İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri vaka sayısındaki artış sonrası 20 Kasım sonrası tamamen online eğitim yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı 15 Şubat’ta köy okullarında 1 Mart tarihinde 8 ve 12. sınıflar ile İlkokulun tüm kademelerinin okula başlayacağını duyurdu. Hazırlık yapacak öğrenciler ve aileleri ikinci dönemin başlayacağı tarihe odaklandı. MEB bu yıl diğer yıllardan farklı olarak 2. ara tatili öne çekerek 15 tatili uzattı. Güncellenen takvim sonrası ikinci dönem ara tatil yapılması şuan için gündemde yok. Peki 15 tatil ne zaman bitiyor? İşte güncellenen son takvim!
MEB AÇIKLADI! 15 TATİL NE ZAMAN SONA ERECEK?
Milli Eğitim Bakanlığı 2020-2021 eğitim döneminin başında açıkladığı takvimde Aralık ayında değişiklik yaptı. Normal şartlarda ikinci dönem yapılması planlanan ara Nisan ara tatili öne çekilerek 15 tatile eklendi. Öğrenciler 25 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatiline 15 Şubat’ta veda edecek. Yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim 1 hafta sonra başlayacak. İşte 2020-2021 eğitim öğretim takvimi;
22 OCAK’TA BİRİNCİ DÖNEM SONA ERDİ.
25 OCAK TARİHİNDE YARIYIL (SÖMESTR) TATİLİ BAŞLADI.
15 ŞUBAT 2021 TARİHİNDE İKİNCİ DÖNEM BAŞLAYACAK.
12-16 NİSAN ARA TATİLİ (İPTAL EDİLDİ)
18 HAZİRAN 2021 EĞİTİM DÖNEMİ SONA ERECEK.
“ÇOK YORULDUNUZ BUNU BİLİYORUM”
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmenlerin mesleki gelişim seminerlerinde son dakika açıklamaları yaptı. Öğretmenlere seslenen Bakan olağanüstü şartların olağanüstü çaba ve çözümleri beraberinde getirdiği belirtti. Devamında “ Sizler, bu süreçte karşılaştığınız zorlukları aşmakta, eksikliklerinizi tamamlamakta, mesleğinizi en iyi şekilde icra etmekte, her şeyin ötesinde öğretmek için öğrenme konusunda büyük bir çaba sarf ettiniz. Uzaktan eğitim, yüz yüze eğitimden kat be kat zahmetliydi, çok yoruldunuz; bunu biliyorum.” diyen Selçuk öğretmenlere üzerlerine düşen sorumlulukları fazlasıyla yerine getirdikleri için müteşekkir olduğunu ifade etti.
15 Şubat’ta yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Ziya Selçuk, salgının en kısa sürede engel olmaktan çıkması temennisinde bulunurken okulların öğretmenlerle ve çocuklarla hayat bulması, alışık olduğu seslere, renklere ve doğal ritmine kavuşması gerektiğini belirtti.